Tarieven

De Schrijverscentrale biedt haar schrijvers graag een eerlijke beloning, daarom werken wij met een basishonorarium. We hanteren verschillende tarieven, afhankelijk van de auteur, de soort activiteit en de duur van een bezoek. Hoe deze tarieven zijn opgebouwd, lees je hieronder. 

In samenwerking met verschillende partners zijn er bijzondere projecten met kortingsacties op een schrijversbezoek opgezet. Hier vind je een overzicht van de lopende projecten in 2023.

Volwassenen

De Schrijverscentrale werkt met een basistarief van € 285,00 waarop een subsidie kan worden verstrekt voor niet-commerciele instellingen, maar omdat auteurs zelf hun honorarium bepalen, vragen veel (bekende) auteurs een hoger tarief.

Bovenop het tarief van de auteur komen de volgende kosten: reiskosten, bemiddelingskosten en in enkele gevallen btw. De bemiddelingskosten bedragen 10% van het auteurshonorarium, met als ondergrens € 45,45 (exclusief btw).

Wil je de tarieven van een specifieke auteur weten? Vraag dan een offerte aan.

Jeugd

Wanneer je een jeugdauteur wilt uitnodigen voor een schoolgebonden groepsbezoek gelden er voor de meeste auteurs gesubsidieerde tarieven, afhankelijk van onder meer de groepsgrootte en de lesduur per groep.

Bijkomende kosten: reiskosten, bemiddelingskosten en in enkele gevallen btw. De bemiddelingskosten bedragen € 45,45 (exclusief btw). Vraagt de auteur een honorarium hoger dan € 454,50, dan zijn de bemiddelingskosten 10% van het auteurstarief. Binnen de afdeling jeugd komt dit maar zelden voor.

Bereken snel de kosten voor een schoolbezoek in onze online Rekentool!

bereken de prijs voor een groepsbezoek


Wil je een jeugdauteur uitnodigen voor een openbaar bezoek of heb je speciale wensen? Vraag de kosten op via een offerte.